Alla inlägg den 9 april 2009

Av Anders - 9 april 2009 13:23

Det är alltså påsk nu och varje år ser man undersökningar där tidningar ställt frågan på stan om varför vi tror att vi firar påsk. Givetvis är det alltid någon "töffe" som inte har den blekaste aning.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Joe Labero, Harry Houdini, Sigfried&Roy och andra stora kända trollkarlar, illusionister och utbrytningskungar i all ära men påsken tillägnar vi den största av dem alla. 

Jesus var tydligen hans namn och de flesta har hört talas om honom som en mirakelmakare och välgörare. Om sanningen får komma fram, visar det sig att han egentligen var en sur jäkel som älskade att sprida jävelskap omkring sig.


För ca 2 tusen år sedan var det visst inte så vanligt med efternamn. Jesus som växte upp i Nasaret har därför kallats för "Jesus från Nasaret".


Eftersom jag har en defekt i min hjärna som gör så att jag måste leka med ord, har jag hittat olika stavningar på "Jesus från Nasaret" och därigenom kommit fram till hur det faktiskt gick till när man började med hemskheten att stena folk. 


Lilla Rasse som bodde granne med Jesus i västra delarna av Nasaret var stolt över sin granne. Ofta skröt han i skolan om att han minsann bodde vägg i vägg med en mycket vis man. Givetvis blev Rasses klasskamrater sura när de fick reda på att denna kloka man inte bodde granne med dem så de frågade efter hans namn. Tyvärr visste inte Rasse namnet på sin kloka granne så

en dag knackade han på hos sin vitklädda och skäggiga granne och bad om att få veta Jesus namn. Jesus som vid den här tidpunkten precis hade vaknat upp ur en långvarig psykos (stora berömdheter är ju lite skruvade) var inte riktigt kry i hjärnan och hade därför mist talförmågan. Han skrev sitt namn på ett papper, insåg att han genom sin psykos blivit den förste dyslektikern i världen och skrev sitt namn ännu en gång för att försäkra sig om att det blev rätt. Nu bar det inte sig bättre än att han istället för att skriva


JESUS FRÅN NASARET, JESUS FRÅN NASARET


så stod det


NEJ SURA FÅR STENAS, SEN FÅR RASSE NJUTA


(den uppmärksamme ser direkt att bokstäverna kastats om rejält)


Rasse såg länge på lappen, insåg att Jesus naturligtvis menade att han skulle gå raka vägen till skolan, stena sina klasskamrater och därefter njuta av att vara smartast i klassen då övriga elever hamnat på bårhuset


Som ni förstår slutade hela historien med att upphovsmannen bakom detta illdåd (Jesus) spikades upp på ett kors för att möta sin skapare. Inte så konstigt med dåtida straffpåföljder för sådana brott som  anstiftan till mord.


Vad som hände med Rasse är oklart, men det ryktas om att han snodde jesus identitet och blev både känd och berömd



Festina Lente

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många mål gör Anders "giis" Mårtensson i årets division 5 ???
 0
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10 eller fler
 2, men båda är självmål

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards