Alla inlägg under november 2008

Av Anders - 16 november 2008 12:40


Tänkte berätta om en del incidenter igår på GULDFESTEN som verkligen lyste upp i vintermörkret.


På förfesten trillade den ena in efter den andra. Nästan samtliga hade vit skjorta och svart väst.. Balten kläckte ur sig efter ett tag att om det kom en till med väst så skulle han gå hem. In kom Ante iförd väst, men Balten stannade kvar ändå. (Trodde du var en man som stod för dina ord) 


Kvällens första (och största) jubel kom då första plinget i rutan för kvällen kom. Newcastle hade släppt in en boll nästan direkt :):) Grattis Manne som håller på det Ängagänget.                  


Hur gick det med tipset? Antagligen gick det inte så bra eftersom det inte pratades ett ord om det efter kl 18. Ante hade direktkontakt med arenorna och vrålade ut resultat till höger och vänster. 10 sekunder senare kom de upp som pling i rutan.


Den gamla grekiska traditionen att krossa glas (eller är det tallrikar) höll jag själv vid liv när glaset som välkomstdrinken serverades i råkade stå för nära min svingande armbåge. Det ska poängteras att jag vid detta tillfälle inte ens var salongsberusad.



Väl till bords insåg jag att det var det bästa bordet jag hamnat på. Det enda som saknades var väl i stort sett en bordsdam. Robin på ena sidan och Manne på andra sidan får ursäkta, men ni luktade inte lika gott som en kvinna skulle ha gjort.


Kvällen flöt på och flöt gjorde även drickan, rakt ner i strupen flöt den. Den fyllde min kropp med dumdristigheter också och ett bevis på detta sitter på mitt knä. Nämligen ett skrapsår som jag såg först idag....

Jag skulle tydligen bära Sofie en liten runda, men missade ungefär 3 trappsteg  när jag var på väg ut och ner från huset vilket resulterade i att jag blev stående på ett knä och en fot i en halv minut innan jag gjorde ett tappert försök att resa mig. Naturligtvis var det dömt att misslyckas och både jag och sofie föll handlöst de 20 centimeter som skiljde våra kroppar från jordens yta.

Ber om ursäkt för min kommentar om att du nog behöver gå ner ett hekto eller två Sofie :)


Sen bar det iväg in till stan, men det äventyret har jag redan behandlat i mitt förra inläg. 


För övrigt anser jag att jag borde förbjuda mig själv att äta mat med vitlök när jag är full. Idag smakar jag vitlök i käften, jag luktar antagligen som satan och jag har fått för mig att mitt ansikte börjat få formen av en VITLÖK



Festina Lente


            




Av Anders - 16 november 2008 02:53

Årets fest har ägt rum och jag är mer än nöjd!!

Alla som är värda att nämnas var där och det betyder att jag inte behöver nämna någon särskild eftersom jag då säkert hade glömt någon!!

Om ni har missat det så spelar jag i samma fotbollslsag som FIRMAN som bloggar här på bloggagratis.se. adressen är som sig bör firman.bloggagratis.se


Det har varit ett bra år i Östra Torp med serieseger och över 100 mål gjorda på 22 matcher!! Det blir alltså nästan 5 mål framåt per match och det är ruggigt bra!

Dessvärre har jag som ni trogna bloggläsare redan vet varit skadad större delen av året och har således inte varit jätte delaktig i vår serieseger, men när det vankas fest så är man givetvis på plats och festar som om det vore det sista man gjorde :)

Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla inblandade för en trevlig tillställning i Smygehamn. Vad vore jag om inte ÖSTRA TORP fanns?

Om firman kan det sägas att guldhattarna satt där de skulle :) Ingen var lika snygg som er. (mer än jag som för det mesta alltid är snyggast)


Det var ätande, drickande och dansande från 18 till något klockslag jag inte har koll på. Vet bara att Minis mamma hämtade i sin bil och för det lyfter jag på hatten och säger stort tack! Manne, Robin och jag hamnade på TRE LYKTOR som har varit i drift sedan 1906 och därmed är en PUB med anor. Dessvärre är det även en PUB med folk som sett sina bästa dagar. Skinnväst verkar vara en given modefluga på detta ställe  =)=)


Arsenal FC får fan ta och skärpa sig om det inte ska bli en medioker placering när Premier League är slut nästa vår!


Kvällen avslutade på Biffens med en vitlöksrulle, en cola och en pommes. När vi hade suttit där en stund så fick Robin nog och gick hem alldeles ensam och eländig med prat om att högernäven var hans bästa vän. Jag och Manne stannade en stund innan även han lämnade mig med prat om att han son snart skulle vakna .....

Personalen som jobbade frågade om det var ok att de tog rökpaus innan jag beställde något mer och snäll som jag är så sa jag givetvis ja!!


Rökpausen gick och även 20 minuter av min mindre betydelsefulla tid. Jag beställde en Vitlöksburgare som satt jävligt bra på min promenad hemåt =) Med min otur så tappade jag burgaren efter 200 meter men det är ändå ok för då var ändå hälften av denna kulinariska nattmat uppäten, och jag började bli mätt!!


Det är dags att sova nu och då jag stinker vitlök efter mina måltider så tackar jag gudarna att jag är singel!! TACK GUD!!


Sov så gott allihop. Det kommer mer om Festen och om "Firmans" bravader när jag vaknar upp efter min fyllesömn......

Festina Lente

Av Anders - 14 november 2008 03:11

14:e november är här, vara sig vi vill eller inte. 


Då var det en månad och 10 dagar kvar till dopparedagen. trots mina 20+ år på jorden så har jag aldrig brytt mig om att kolla varför det heter dopparedagen!

I vanliga fall brukar jag leta upp ord eller fraser som man hör lite då och då om det skulle vara någon som var oklart, men dopparedagen har undgått mitt vetgiriga jag!

Jag kan ju räkna ut att ordet doppa antagligen har att göra med mat som doppas i annan mat innan det äts, men VAD DOPPAS I VAD och varför just på julafton?? (Nu gör jag bort mig om det inte alls handlar om dopp i den bemärkelsen)

Dessutom skulle det väl hetat doppareafton och inte dopparedagen då den 24:e december benämns med det något högtidliga uttrycket afton som för övrigt är ett annat ord för ett tillfälle att samlas och dricka sprit ihop med släkt och vänner.


Det är faktiskt en massa gamla uttryck kvar i svenska språket som till slut kommer att försvinna med utvecklingen av tal- och skriftspråk och jag hoppas att Dopparedagen är ett av de första att ryka :)


Snälla hjälp mig. Skriv en kommentar om varför det heter som det gör och om du inte vet så kan du alltid skriva en kommentar om något annat. Nybörjare som jag är på det här med bloggande så uppskattas varje bevis på att någon faktiskt läst något som jag skrivit.



Dagens roligaste var när min arbetskamrat ( Vi kan kalla honom Ole, mest för att göra denna Norgehistoria lite roligare ) berättade om ett toalettbesök på en av Oslos offentliga toaletter.

Går man omkring i oslo tillräckligt länge så är det naturligt att blåsan gör sig påmind och man börjar se sig omkring efter lämpligt ställe att lätta på trycket. Turligt nog såg han en toalettskylt bara en liten bit bort.

Han öppnade dörren och tog ett steg in när han såg en man som gick i motsatt riktning. Alltså på väg ut från toaletten. Eftersom Ole är en mycket vänlig man tog han ett steg åt vänster för att släppa ut den något mindre nödiga mannen. Då hände sig som så att mannen som var på väg ut också gick åt samma håll. Eftersom det var ett par meter mellan dem så uppstod lyckligtvis ingen krock. Ole tog då ett steg åt höger samtidigt som han ursäktade sig. Naturligtvis hade den andra mannen tänkt så här:

- Aha, det står en turist i vägen. Han ser ut att heta Ole. Om jag bara tar ett steg åt andra hållet så kan jag passera honom utan att behöva röra vid honom.

Samma visa igen såklart. Båda männen gick åt samma håll och Ole ursäktade sig igen. När han sedan tittade på mannen fick han en chock. Framför sig hade Ole en stor spegel och det var alltså sig själv han stått och bett om ursäkt till......

Jag bör lägga till att Ole inte är huvudpersonens riktiga namn. Allt annat är däremot dagens sanning.


Det märkligaste med historien om den offentliga toaletten i Oslo tycker jag är att det fanns en jättespegel som dessutom var hel och ren på Herrtoaletten, för hur ofta hittar man det i Sverige??


För er som aldrig varit inne på en herrtoa kan jag berätta att det förutom den enda bra saken ATT DET ALDRIG ÄR KÖ så luktar det illa, är svinigt på golv och väggar och till råga på allt så står det alltid en man som bryter på finska och stinker av sprit bredvid en i pissoaren.

Ibland har jag undrat om den finska mannen är anställd av något pissoarföretag. Bättre reklam kan de ju inte få. Här står en man vars enda intresse här i världen är att pissa offentligt och ändå går inte spriten ur kroppen på honom. Ångorna liksom studsar från pissoaren och tillbaka in i kroppen genom näsan. Den ultimata alkistoan alltså!!!

Deras slogan är naturligtvis "Gör som Pissoarkungen och pissa dig full igen"


Fan, glömde att fråga Ole om Pissoarkungen var i Oslo
















Festina Lente

Av Anders - 13 november 2008 23:00

Jag lyckades!! Stort grattis till mig som lyckades ta mig hem från jobb även idag. Torsdag betyder dagen före fredag som i sin tur betyder sista arbetsdagen för veckan.

Lördagens stora begivenhet är festen ute i smyge med mitt kära fotbollslag. Maten kommer att vara god, drickan kommer förhoppningsvis att serveras i stora glas och dansen kommer både att se katastrofal ut (för de tråkiga och nyktra)och vara otroligt underhållande (för oss fyllesvin)

Undrar om jag har kvar mitt oinlösta presentkort från förra året på fiskrökeriet i Smyge??? Det kan förresten kvitta eftersom det gått ut ändå.. En sak vill jag klargöra. Blir det pris till bästa dans i år och priset är presentkort på en rökt ål så kommer jag att sätta mig i ett hörn och tungkyssas med en stor Grogg istället. Det är inte så att jag inte är tacksam för det fina priset förra året utan det är så att fisk är något som lever i havet och det är inte mycket i havet som jag gärna stoppar i munnen.... Kunde väl fått en grogg i utbyte mot presentkortet????


Imorgon ska jag jobba på dubbla jobb som jag nämnt innan. Först på mitt ordinarie jobb på Trelleborgs gummifabrik och sen på McDonalds som är mitt före detta jobb. De som jobbar på McDonalds ska på personalfest och ha det gött och eftersom det är stört omöjligt att stänga en restaurang för att festa så måste ju någon jobba. Någon är i detta fallet jag och några andra som även de är gamla McD Arbetare.

Jag lovar att vi kommer att ha minst lika roligt som de som får festa :)

Det blir kanske lite utgång efteråt också?!??


Söndagen kommer att gå i rehabiliteringens tecken. Rehabiliteringen från två dagars slit och drickande.

Man blir mör i kroppen och slö i knoppen av sprit har jag hört, men det är ta mig fan en underdrift. Sätter två tusen spänn på att jag har feber och lider av sprängande huvudvärk när jag vaknar på söndag.... måste vara allergisk mot alkohol och det är inte så bra eftersom jag lovat en god vän att bli hennes alkiskompis om hon skulle trilla dit!!!


Skickade både sms- och mms-inlägg idag och det gick ju sådär. Måste ta tag och läsa lite information om hur det ska gå till. Jag fick redigera båda inläggen när jag kom hem......


Nu väntar ett eller möjligtvis två avsnitt av den gamla hederliga TV-serien om familjen Macahan. UPPSKATTAS i Vintermörkret vill jag säga



Festina Lente



Av Anders - 13 november 2008 21:36

Förtydligande till mitt tidigare mms-inlägg: Det kan se ut som en vanlig kaffemugg, men faktum är att det är muggen med stort M som ger mig mycket värme och energi ;)

Av Anders - 13 november 2008 21:30

Kaffemuggen

Av Anders - 13 november 2008 00:52

För dig som tänker mycket på saker som är svåra att förklara



Jag som trodde att jag skulle komma i säng i god tid idag fick helt enkelt göra mig införstådd med att min kropp inte vill/kan sova när jag egentligen måste.


När jag tänkte efter kom jag fram till att det som gör att kroppen reagerar som den gör är saker som ingen någonsin har sett. Tankar, känslor, begär, minnen, förnuft, instinkt

Hur kan jag som inte är det minsta vidskeplig och som inte tror på något högre väsen låta tex en känsla bestämma vad jag ska göra när jag aldrig har sett en känsla. Jag har sett känsloyttringar men det är ju knappast samma sak.

Förnuft, instinkt är andra saker som vi lever efter, men som knappast fastnat på film någon gång. 

Det är så många faktorer som formar människan och alla har vi väl olika mängd och mix av alla dessa osynliga men ack så viktiga beståndsdelar.


Speciellt känslorna vi har inom och runt oss har jag fastnat för.

Man kan inte bestämma det minsta över sina känslor. Inte jag iaf. Tycker jag illa om någon eller något så kan jag inte ändra på det. Jag kan inse med mitt sunda förnuft (som är osynligt) att jag borde gilla personen/saken i fråga, men innerst inne så vet hela min kropp att det är något med kemin (osynligt) mellan oss som inte stämmer.




Hänger ni med på vad det är jag menar?

Tycker ni att jag har fel?


Är osynligheten kanske det där övernaturliga som jag inte tror på???


Är osynligheten kanske viktigare för mig än alla pengar i världen? och i så fall är finanskrisen bara en liten ring på en stor ocean av osynlighet?


För att få bort lite av tankeverksamheten från hjärnan så bjuder jag till slut på en självupplevd historia om två busschaufförers prat över radion. Jag satt på bussen mellan Trelleborg och Malmö och det här är vad jag hörde:


- 146:an, kom

- Ja, vad är det, kom

- Om du vill så kan du blåsa förbi mig eftersom du nog är mer försenad än vad jag är, kom

- Nej, då får jag inte skrivit någon övertidslapp, kom

- Okeeeej, slut


Jag kan förstå att övertid är jävligt bra när det går mot jul, men man behöver inte ligga och fisa på en motorväg som busschaufför när man dessutom är försenad. 


Så stäm upp i sång nästa gång ni åker kollektivt med Skånetrafiken:
-En busschaufför, en busschafför. Det är en man med ööövertiiid


Nu tänkte jag sluta med att skriva Festina Lente som vanligt, men det passar sig inte när jag precis spytt galla över busschaufförernas medvetna långsamhet. Anledningen är att Festina Lente betyder Skynda Långsamt på latin ;)


Därför skriver jag bara sov gott

Av Anders - 12 november 2008 23:32

Ny kväll, ny stund för mig själv framför datorn!

Det var skitkul att komma hem från jobb och se att jag har haft 60 besök på min blogg idag. Om det är för att jag skrev ett meddelande på MSN (som jag lät vara på) innan jag gick till jobb vet jag inte, men antagligen spelar det in i detta fallet :) Länge leve MSN


Hela inlägget jag försökte skicka från mobilen på jobb idag kom inte med så jag skriver det i sin helhet här och nu istället:


Så ja! 3 koppar kaffe avklarade på jobb. Ibland önskar man att kaffemaskinen var sönder lite oftare så att man slapp ligga sömnlös om nätterna med kroppen full av koffein :) Eftersom detta är mitt första inlägg från min bästa kompis Sony Ericsson så kan det vara så att jag missat något och gör fel så att inget kommer med i min blogg! Vi får helt enkelt se när jag kommer hem ikväll.


Jag är ganska nöjd med att lite mer än en tredjedel av hela meddelandet lyckades ta sig fram genom luften och studsa in i bloggen.


Dagen på jobb var ganska lugn och skön. Vi har väl inte världens lugnaste, men det är betydligt mindre att göra än innan börskraschen i det stora landet på andra sidan Atlanten.

Jag klagar inte, men jag hade såklart tyckt det var riktigt tråkigt om det skulle bli varsel och uppsägningar och speciellt eftersom jag med mina 1 år och 7 månader inte är i närheten av att få stanna kvar.. Vad har jag att sätta emot de gubbarna som jobbat där i över 30 år =)=)

 

Som jag skrev i mitt sms-inlägg så hade jag klunkat i mig 3 koppar kaffe. Innan jag gick hem idag hade det hunnit bli 5 koppar kaffe och två koppar choklad. Av alla maskiner på jobb så är det kaffemaskinen jag tycker bäst om. Tur att jag inte äger någon kaffekokare för då hade jag nog sakta förvandlats till en stor hög med kaffesump :)


Torsdag imorgon vilket betyder pizza på jobb. Måste även gå upp tidigare än vanligt, kila ner till McDonalds och checka läget. Jag ska jobba där på fredag kväll och då det är 1 år o 7 månader sedan jag jobbade där så behövs det kanske lite koll på hur allt fungerar. Sen måste jag säga att det alltid är lika kul att komma ner där och snacka skit med mina gamla arbetskamrater.

Nya maskiner, nya kassaapparater och en talande röst i högtalarsystemet som absolut inte fanns där på "min tid" känns modernt. Synd att jag inte känner mig lika modern, men det ska nog fungera bra. Jag ska bara jobba i ca 4 timmar ju!!


Nu har jag snackat för mycket om mig själv och vad jag gjort och ska göra! Den här bloggen verkar vara alldeles för seriös, precis som alla andra :(


Godnatt och sov gott


Festina Lente


Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många mål gör Anders "giis" Mårtensson i årets division 5 ???
 0
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10 eller fler
 2, men båda är självmål

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards