Alla inlägg under december 2008

Av Anders - 7 december 2008 22:15

Det är mycket bra att det visas film på TV4 som är sevärd. Det är mindre bra att de bryter för Reklam stup i kvarten och det är katastrof att det även är Nyheter mitt i filmen som varar läääänge.

Hur ska man kunna hänga med i en sån spännande film som Wallanderfilmerna oftast är om man får ett avbrott som varar så länge att man känner ett tvång att gå och blogga...


Nej tacka vet jag Canal + som visserligen kostar mer att titta på, men som är reklamfri under filmerna. Dessutom visar de fotboll hela helgen och det gör en sån som mig till en lycklig prick.


En sak med Wallander är att det känns som om man redan sett filmen även om man inte sett den. Ystad är inte så stort att det kan vara olika inspelningsplatser i varje film så det är alltid samma bageri och caféer i bakgrunden. Kanske därför de har spelat in filmerna i stort sett hela södra Skåne nu??


Även om jag klagar lite på TV4 och lite på Wallander så trivs jag med Wallander på söndagskvällarna. Det är en annan typ av film jämfört med de stora Hollywoodfilmerna och det ger mig glädje att se lite av mitt platta, gråa och bistra Skåne på film. Sen att alla pratar uppländska är en gåta, men man kanske inte ska begära för mycket???


Nu börjar filmen igen så det blir till att rusa till TV:n för att inte missa några trevliga skånska vyer


Festina Lente 







Av Anders - 6 december 2008 20:45

Min mamma ringde från Egypten precis och undrade om vi hade fått upp värmen i huset än. Hon hade oroat sig hela dagen och det är klart. Åker man till värmen så känner man kanske lite skuldkänslor över att lämna sina barn hemma i kylan (såväl utomhus som inomhus)

Nu har vi ialla fall värme i huset och jag meddelade detta över telefon till en lättad mor.


Jag fick reda på att de endast har en fransk balkong på sitt rum och jag lider med dem eftersom jag vet att det bästa de vet med semestern är att sitta på balkongen och läsa böcker över ett paket cigg och nån flaska med sprit. 

Inte heller kan de göra av med pengar eftersom såväl mat som dricka är gratis och det är nog också en nagel i ögat. All Inclusive kanske inte är så himla kul ändå???


Det börjar hetta till på mina kamrater i Firmans blogg. Jag har länkat till dem och är du intresserad av vad som händer inom fotbollen i södra skåne så ta en titt. Det är ett jäkla liv där inne!


Festina Lente

Av Anders - 5 december 2008 21:40

Om min gode vän hade kunnat drömma lite sanndrömmar för en gångs skull. Han drömde att jag vann 300 miljoner och jag delade tydligen inte med mig alls.......

Själva snålheten är väl kanske inget som jag gärna vill ska vara sant, men 300 miljoner på kontot hade inte varit fel....inte alls fel faktiskt.


MANNE!! VARFÖR I HELVETE DRÖMMER DU SÅNA DRÖMMAR??


                                                                                                                        



Jag sitter i min mammas hus och skakar till Idol! Inte för att det är särskilt spännande, men här är ungefär 15 grader kallt i vardagsrummet....

Eftersom de har åkt till Egypten på semester och inte slagit på elementen så fick min kropp en chock när jag lämnade den behagliga värmen utomhus (5-10 grader) och steg in i en frysbox. Mest oroväckande är att min 14-åriga bror är lämnad hemma under min uppsyn och om jag inte kommit och lagt en filt på honom så hade han väl sett ut som en isbit nu.



Festina Lente



Av Anders - 3 december 2008 22:29

Jag är född 25:e januari 1980 och precis samma dag såg den här killen ljuset för första gången...




















Christian Olsson 1980-01-25








 (jag har kopierat in hans meritlista och ska jämföra med min egen)


Tresteg

  • Olympiska spelen
    • 2004, Aten - 17.79 m - Guld
  • VM (utomhus)
    • 2003, Paris - 17.72 m - Guld
    • 2001, Edmonton - 17.47 m - Silver
  • VM (inomhus)
    • 2004, Budapest - 17.83 m - Guld
    • 2003, Birmingham - 17.70 m - Guld
  • EM (utomhus)
    • 2006, Göteborg - 17.67 m - Guld
    • 2002, München - 17.53 m - Guld
  • EM (inomhus)
    • 2002, Wien - 17.54 m - Guld
  • EM U23
    • 1997, Amsterdam - 17.24 m - Guld
  • Junior-EM
    • 1999, Riga - 16.18 m - Silver

Höjdhopp
  • Junior-EM
    • 1999, Riga - 2.21 m - Guld

                                                  
                                                  
                    


 

 Anders Mårtensson 1980-01-25




Efter att noga har tänkt igenom vilka idrottsliga prestationer jag åstadkommit genom åren kom jag fram till följande


Kul i Fem


  • Åtskilliga guld i Fotboll och Handboll 
  • Ett par silver. Tex 60 m löpning och innebandy

Fotboll


  • Segrare Söderslättscupen 1988 
  • Seriesegrare ett par gånger under ungdomsåren
  • Seriesegrare div. 5 sydöstra skåne 2005 & div 6 sydvästra b 2008 med Östra Torp GIF
  • Skyttekung 2007 med hela 4 mål på en hel säsong


Handboll


  • Obesegrad genom hela karriären (2 matcher med IFK Trelleborg i början av nittiotalet



Som ni ser så är det skillnad på folk och folk



Festina Lente


Av Anders - 2 december 2008 23:40

Jag skrev om varsel på min arbetsplats för någon vecka sedan. Nu är förhandlingarna klara och jag fick reda på idag att jag är en av de som får gå. Det kom ju inte som någon överraskning, men det är såklart ändå trist att höra det. Blir möte med chefen imorgon och då ska det väl skrivas på papper och så.


En roligare sak som händer imorgon är att det är Finalpass i TA-cupen. För oss som är fotbollsfantaster i Trelleborg är det årets stora händelse då samtliga fotbollsföreningar i Trelleborgs och vellinges kommun samlas för att kora bästa inomhuslaget!!

Det har skrivits spaltmeter om detta i lokaltidningen och imorgon är det alltså dags för sista kvällen. Det ryktas om en 1000 pers på läktaren och jag hade kunnat ge ett finger och två tår för att kunna spela. Tyvärr är man inte frisk nog till det, så jag får sitta på läktaren och titta på istället.


Eftersom jag kommer att vara arbetslös så borde man ju hitta ett nytt jobb och de som tjänar bäst för tillfället i världen verkar vara Sjörövarna.

Jag ska införskaffa mig en skuta (naturligtvis på olaglig väg) och sen ska jag ge mig ut på de sju världshaven, eller åtminstone Östersjön och kapa båtar.

Har man en riktig jävla otur så lyckas man komma över ett polskt lastfartyg full med alkoholpåverkade polska lastbilschaufförer. Man inser att det man gör är ganska meningslöst eftersom det knappast blir många kronor i lösensumma för ett gäng alkisar som inte är saknade ens av sin egen mor.

 Det är antagligen där min brottsliga bana som sjörövare slutar....


Ett annat jobb jag tycker verkar vara spännande Resmålsresencent.. Skicka mig till olika lyxiga, paradisaktiga ställen och låt mig ta pulsen på hur livet där är. Jag hade klarat mig bra med ett par reskamrater och en kappsäck full med guldpengar som jag fått av Pippis pappa som för övrigt är sjörövare :)


Nu ska jag pallra min snart arbetslösa kropp i säng. Det är ju jobbedag imorgon och det duger inte att sitta uppe halva natten om man ska orka med att dricka kaffe och snacka skit på jobb.

Festina Lente

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många mål gör Anders "giis" Mårtensson i årets division 5 ???
 0
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10 eller fler
 2, men båda är självmål

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards